Kennisbank

1.Waarom een speenkoord? 
Een speenkoord wordt ook wel een speenketting genoemd omdat deze vaak uit een koord met kralen bestaat. Dit koord zorgt ervoor dat je het speentje van je kind niet kwijt raakt. Doordat de speen aan het speenkoord wordt bevestigd valt deze niet op de grond als de speen uit de mond van je kindje valt. En dat is handig voor als je onderweg bent met de kinderwagen, in de auto of op de fiets.

 

2. Hoe maak je een speenkoord vast?
Aan de ene kant van het speenkoord zit een lange lus die je door de ring van een speen haalt en weer terughaalt door de lus. Zo bevestig je de speen aan het koord. Aan de andere zijde zit een clip waarmee je het speenkoord  aan de kleding van je kindje kunt bevestigen, bijvoorbeeld het jasje of truitje, maar je kunt het speenkoord ook aan de bekleding van de kinderwagen of draagzak vastzetten.

 

3.Aan welke eisen dient een speenkoord te voldoen?
Speenkoorden moeten voldoen aan de Europese NEN-EN 12586+A1 norm. Dit betekent dat speenkoorden bijvoorbeeld nooit langer mogen zijn dan 22 cm, dat er geen BPA in het koord of de kralen is verwerkt en dat er geen losse onderdelen mogen loskomen. Deze kunnen namelijk in de mond van je kind terecht komen met kans op stikken. Let daar bij het kopen van een speenketting goed op! Koop bij voorkeur een speenkoord bij een Nederlandse of Europese (web)winkel. Speenkoorden worden vandaag de dag ook gebruikt als 'modeaccessoire met naam' . Let echter wel op de volgende dingen wanneer jij een speenkoord bestelt: er mogen alleen beukenhouten kralen gebruikt worden, er mogen geen knopjes met merk of naam aan het uiteinde van de speenkoord zitten. Dit zorgt namelijk voor verstikkingsgevaar! Er mogen ook geen losse ringen aan de speenkoorden hangen. Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar onze speenkoorden? Neem dan een kijkje op deze pagina. 

 

4. Zijn onze speenkoorden veilig?
Onze speenkoorden zijn 100% veilige, wij houden ons aan alle veiligheidsvoorschrift vanuit de wet, zie hierboven. Alle veiligheid voor jouw kleintje!

 

5. Kan de speenkoord 'veilig' gepersonaliseerd worden?
Ja, de siliconen letterkralen zijn BPA-vrij, deze zijn dus veilig voor wanneer jouw kleintje het speenkoord in zijn of haar mond stopt. Onze houten letterkralen zijn gemaakt van 100% beukenhout. 

 

6.Hoe werkt het bestellen van een geboortelijst
Wil jij een leuk geboortelijstje bestellen? Dat doe je op de volgende manier:
> Kies je ontwerp
> Voer de naam en geboortedatum in
>je ontvangt een bevestigingsmail en je product binnen 4.7 werkdagen.

 

7.Hoe werkt het bestellen van een knuffeldoekje?

- kies een knuffeldoekje
-kies of je hem wilt laten personaliseren
- wil je dat het leuk ingepakt word als een cadeautje? laat dan een opmerking achter in het opmerkingenveld van de bestelling. 

.